Bjorg

Een 100%
biologische
geschiedenis

Het begon allemaal met een simpel idee: zo veel mogelijk mensen toegang geven tot biologische voeding die gezond, evenwichtig en van goede kwaliteit is. Na 30 jaar is dat nog steeds ons doel.

Maar waar komt Bjorg eigenlijk vandaan?

Uit Lyon, om precies te zijn uit Saint Genis-Laval. Het is een Frans merk, in 1988 gelanceerd door een voedingsdeskundige.

Biologische voeding zit in onze genen

Bij Bjorg is biologische voeding geen modegril, maar een blijvende roeping!

In 1988 hebben we de sprong gewaagd: biologische voeding beschikbaar maken voor zo veel mogelijk mensen. Hoe krijgen we dat voor elkaar? Heel eenvoudig: door onze biologische producten aan te bieden in Franse grootwinkelbedrijven.

Destijds waren wij de eersten en door te te blijven groeien, kunnen we steeds gezondere en meer verantwoorde voeding aanbieden.

Onze geschiedenis in vijf mijlpalen

1988

Biologisch voor iedereen

Bjorg is ontstaan … Met de wens om al haar goede producten aan zoveel mogelijk mensen aan te bieden.

We zijn daarmee het 1e biologische merk aanwezig in supermarkten!

1992

Pionier van groentendranken

Bjorg is de eerste die de inmiddels beroemde sojadrank introduceert en gaat vandaag verder door het breedste assortiment op de markt aan te bieden: amandelen, haver, rijst, kokos … Genoeg om mee te variëren!

2012

Gestopt met palmolie

We zijn een grootschalig project gestart om te zeggen stop palmolie, oliën van goede kwaliteit in onze producten te integreren en verzadigde vetzuren te verminderen, want ja, we consumeren te veel!

Sinds 2019 al onze producten zijn gegarandeerd 100% palmolievrij.

2017

Eerste gecertificeerde duurzame voedingsbedrijf

Eerste Franse agrifoodbedrijf gecertificeerd B Corp, en daar zijn we trots op!

Omdat dit label bedrijven beoordeelt op basis van sociale, ecologische, transparantie- en verantwoordelijkheid. Kortom alle waarden die ons dierbaar zijn! 

2020

We blijven evolueren

Om u te helpen bij het maken van de juiste keuze, geven wij op elk van onze producten de Nutri-score aan.

Als bonus dit jaar?

De lancering van ons assortiment “Les P’tits Curieux” speciaal voor kinderen!

Een stimulans om goed te eten!

Bjorg maakt plantaardiger eten gemakkelijker!

Biologisch eten is goed, maar biologisch én evenwichtig eten is nog beter! Daarom worden onze ingrediënten geselecteerd op basis van voedingswaarde: dus geen wit meel, geen geraffineerde suikers, niet te veel zout… maar vezels, volkorenmeel en natuurlijke suikers!

En omdat evenwichtige voeding prima samengaat met plantaardiger eten, is ons assortiment erop gericht het u gemakkelijk te maken door de beste plantaardige alternatieven aan te bieden….

…die bovendien heerlijk smaken!

Wist je dat...

…er elke seconde producten van Bjorg worden verkocht?

Biologisch produceren, duurzaam denken

Met Bjorg is plantaardiger eten vanzelfsprekend!

Wat onze producten zo goed maakt, is dat ze niet alleen lekker en gezond zijn maar ook goed voor het milieu. We vinden dat elk ingrediënt, van boer tot bord, vriendelijk moet zijn voor de planeet.

We zijn in 2017 B Corp-gecertificeerd en hebben daarnaast de stichting Bjorg, Bonneterre et Citoyens opgericht. Het doel? Consumenten bewust maken en een gezond en duurzaam voedingspatroon bevorderen.

Genoeg over ons!

Onze geschiedenis is vooral die van onze producten.