Bjorg

B-Corp certificering

Wij zijn het eerste Franse levensmiddelenbedrijf dat B-Corp™ gecertificeerd is en daar zijn we trots op!

Het verkrijgen van het B-Corp™ keurmerk (Benefit Corporation) in 2017 ondersteunde onze keuze om ons bedrijf verder uit te bouwen, met als doel ons winstoogmerk koppelen aan het algemeen belang.

We zijn het eerste levensmiddelenbedrijf in Frankrijk dat zich een B-Corp-bedrijf mag noemen. We willen niet de beste van de wereld zijn, maar de beste vóór de wereld.

Wat is B-Corp?

B-Corp is een organisatie die in 2006 in de Verenigde Staten is opgericht en wereldwijd ondernemingen verenigt die hun maatschappelijke taak (opnieuw) willen intensiveren. Het zijn ondernemingen met een winstoogmerk die vooruit willen. Willen aantonen dat ze een positieve bijdrage leveren, door eens in de drie jaar hun totaalprestatie te laten beoordelen. De gecertificeerde ondernemingen variëren in grootte en bedrijfstak. Ze richten zich niet alleen op hun eigen groei, maar zetten zich ook in voor het principe van onderlinge afhankelijkheid: initiatieven tussen B-Corp bedrijven onderling krijgen prioriteit en B-Corp bedrijven proberen hun gehele ecosysteem van leveranciers, klanten en partners te inspireren. 

Biologische landbouw zit in onze genen

Onze B-Corp™ certificering heeft ons toegang gegeven tot een internationale beweging van bedrijven die hun winstoogmerk willen koppelen aan het algemeen belang. Deze in 2006 in de Verenigde Staten opgerichte organisatie bestaat uit ondernemingen wereldwijd, de ‘certified B-Corps’, die hun economische prestaties koppelen aan een positieve bijdrage aan milieu en samenleving.